Samen regionaal sterk tijdens de coronacrisis

Coronavirus-care2care

Samen Regionaal Sterk

Op deze pagina vind je alle informatie over de projecten die wij gedurende de huidige coronacrisis oppakken. Wij doen dit voor en met de zorg- en welzijnsorganisaties in de regio Rijn Gouwe en in nauwe samenwerking met de andere regionale zorgorganisaties verenigd in het samenwerkingsverband RegioPlus.

Regionaal contactpunt – matching vraag en aanbod zorgpersoneel

De impact van het Coronavirus heeft zijn weerslag op alle medewerkers in zorg en welzijn. Als gevolg van het virus wordt de vraag naar tijdelijke inzet van (gediplomeerde) medewerkers steeds groter. Tegelijkertijd zien we dat mensen, waaronder veel (oud)verpleegkundigen en (oud)verzorgenden, in grote getalen hun hulp aanbieden. Door middel van het Regionaal ContactPunt helpt Care2Care om vraag en aanbod naar extra zorgpersoneel tijdens de coronacrisis versneld samen te brengen.

Extra Coaching voor de Zorg

De druk op de zorgprofessionals is groot. Van meerdere kanten is er vraag naar mentale ondersteuning om de (zorg)medewerkers ook op langere termijn vitaal inzetbaar te houden. In de organisaties wordt daar op diverse manieren invulling aan gegeven. Wanneer de vraag groeit en het aanbod intern niet voldoende is kan gebruik gemaakt worden van ‘extra coaching voor de zorg’. Dit initiatief kan een aanvulling zijn op mentale ondersteuning die zorgorganisaties intern bieden.

Zorgmedewerkers die behoefte hebben om in contact komen met professionals voor traumaverwerking kunnen direct contact opnemen met het contactpunt psychosociale ondersteuning van ARQ IVP. Het contactpunt zorgprofessionals is 7 dagen in de week te bereiken tussen 08.30 -21.30 uur op telefoonnummer 088- 330 5500.

Gratis e-book Zorgen voor Professionals

Gerelateerd aan dit onderwerp is het gratis e-book ‘Zorgen voor Professionals’. Om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken en als blijk van waardering bieden PFZW, PGGM&Co, Stichting IZZ en NVZ dit boekje graag aan. Het is geschreven door professionele coaches onder leiding en redactie van Donatus Thöne. Het biedt praktische tips in moeilijke tijden voor professionals die onder grote druk moeten werken en is gebaseerd op ervaring in en uit de zorg. Klik hier  voor meer informatie en om een exemplaar te downloaden.

Webinar ‘Teamkracht door communicatie, juist nu’

Hoe houd je je crisiscommunicatie sterk en passend bij je organisatie?
Care2Care biedt je graag een helpende hand om merkwaardig te kunnen (blijven) communiceren ten tijde van de coronacrisis. Daarom hebben we in samenwerking met Zorgbroeders een interactieve webinar vol praktische tips georganiseerd. Heb je de webinar gemist of wil je hem nog eens terugzien? Dat kan hier. Het is ook mogelijk om de presentatie terug te zien in PDF: Webinar_Teamkracht door communicatie, juist nu

SectorplanPlus

De gebeurtenissen in de afgelopen weken hebben ook effect op het subsidieproject SectorplanPlus. Zo is besloten tijdens de Corona-crisis via het SectorplanPlus subsidiemogelijkheden te bieden voor inzet van extra zorgprofessionals. Ook voor zorginstellingen die geen aanvraag in tijdvak 4 van SectorplanPlus hadden gedaan. Daarnaast zijn deadlines aangepast en wordt de administratie vereenvoudigd. Lees hier meer.

Vermeldingen in de regio

Communicatiemiddelen

Meer informatie

De meestgestelde vragen voor zorgvrijwilligers en zorgorganisaties zijn op een rijtje gezet.

Voor aanvullende vragen over het regionaal contactpunt of andere arbeidsmarktvraagstukken als gevolg van corona kunt u contact met ons opnemen via contactpunt@care2care.nl of bellen met 0182 – 356035.

Algemene Voorwaarden_Extrahandenvoordezorg_versie 1 0_ april 2020